2022-2023高一英语学生双语报第四期答案,目前学生双语报答案网已经整理了2022-2023高一英语学生双语报第四期答案的各科答案和试卷,更多学生双语报答案请关注本网站。
第二节:Have a try to work part-timeAdmittedly,the last thing for us students is probably to spend the weekends going to work.There is homeworkto do,sports to play and fun to be experienced.But there are still some schoolchildren who are taking up part-timejobs on weekends.Sure enough,working part-time gives me a sense of freedom,because I can be financially independent,whichhelps build my confidence when speaking to people and socializing with people I work with.Besides,properlyregulated part-time work is a good way to help us learn skills that we will need in the future.So doing part-time jobs is really worth our effort.But we have to strike a balance between study and work.
【语篇类型】记叙文【主题语境】人与自我一一乐于学习,善于学习一一两位少年学生通过研究解决蟋蟀因争斗而引起伤亡的问题【文章大意】两位18岁的学生因吃蟋蟀而引发好奇心,在得知养殖蟋蟀所面临的难题时,积极通过自身学习和研究,最终解决了蟋蟀因争斗而引起伤亡的问题。24.C。细节理解题。综合第一段的As crickets are kept in close quarters,.bigger crickets often attack the smallerones,give up its own leg to escape the grab.But after abandoning a leg,the animal will often die…可知,“蟋蟀因争斗断腿造成死亡”是养殖户所面临的难题。25.D。归纳理解题。根据第二段的最后两人的汇报内容…The share of crickets with missing legs stayed at about9 in every 10 among those living in red,blue or natural light.But fewer than 7 in every 10 crickets..in a world ofgreen lost legs.the survival rate for crickets in the green box was four or five times higher than…等信息可知“生活在绿光下的蟋蟀断腿(受伤)、存活的情况都要好一些”,故选D。26.B。推理判断题。根据最后一段的a solution that could be brought to the farms..Jrasnatt and Marisa are alreadyin talks with the farmers from whom they bought their cricket eggs等信息不难得出判断:这些养殖场有可能走“绿色养殖”之路(go green)。此处go green为双关词义:一是指在养殖蟋蟀的过程中使用绿光,一是指走“绿色养殖”之路。27.A。观点态度题。根据第一段中hoping to find why the insects以及第二段中were determined to solve theproblem,再结合后文两位学生为了解决问题而开展研究等信息可知两人好奇心重,“喜欢钻研/探究(的)”。