{{papers_name}}答案解析,请在关注本站。
">
[学科网]2024届高三2月大联考考后强化卷英语(全国乙卷)试题,目前双语学习报答案网已经汇总了[学科网]2024届高三2月大联考考后强化卷英语(全国乙卷)试题的各科答案和试卷,获取更多{{papers_name}}答案解析,请在关注本站。
本文从以下几个角度介绍。
M:And in this neighborhood!Next time,please call me.That was so dangerous.(15)W:I know.I'm lucky to be alive.(15)What's wrong with the public transportation in this city?Don't they careabout people who can't afford cars?M:We should write a letter to our local officials.(16)W:And the newspaper!(16)(Text 10)The desire to stay cool is,of course,nothing new.The ancient Egyptians and Romans employed various techniques to cool down their buildings from the outsideheat.Some people have even claimed that the first air conditioning device was invented in ancient Egypt.(17)(18)The ancient Egyptians would hang wet plants outside their windows,and when the air came into the house,itwould be cooled by the cool water drops on the plants.The Romans understood that if they could bring cold water under their houses,then the temperature insidewould fall.And if we really stretch the meaning of the phrase "air conditioning",(17)then hand fans havebeen used since the very beginning of the history.(19)People realized that they could move air by wavingsomething and it would cool them down for a while.The Chinese inventor Ding Huan went a step further in the second century and invented a fan that could goaround,similar to fans we might see today,although it was powered by servants.That's all for today.Please stay tuned for more updates.(20)第二部分阅读理解第一节阅读理解A21-23CAA本文是一篇应用文。文章介绍了2020年东京奥运会的基本情况和赛事安排。2l.C细节理解题。根据The Tokyo2020 Olympic Games will feature a record33 competitions and339 eventsheld across42 competition venues.”可知有339个项目的比赛,所以金牌数量也是339个,故选C。22.A细节理解题。根据表格中Artistic Gymnastics所在行July24SAT一29THU和August 1SUN-3TUE可知艺术体操的举办时间,结合选项可知,故选A。23.A细节理解题,根据倒数第三行“*Rowing Men's Individual Ranking Round”和倒数第二行“Date and Time:Friday23July8:30-12:10”可知,故选A。阅读理解B24-27 DCBD本文是一篇记叙文。Alice因为过于追求完美而被焦虑情绪困扰。一天,她听了野生动物保护者Brown的一场演说,深受启发并萌生了兴趣。以此为契机,她开始抓住每一次机会积极参与活动,变得越来越自信。通过此事,Alic领悟到是内心对自己的否定阻碍了自己前进,应该抓住每次机会,及时采取行动,而非一直“耐心”等待,坐看机会流逝。24.D词义猜测题。根据后文“我感觉乌云笼罩。将近一年我挣扎着,一直盯着眼前这面墙”可知,我无法很好地完成事情,因此困扰我的焦虑情绪“损害了我做事的能力”,故选D。25.C细节理解题。根据第二段“His presentation not only awed and inspired me,but also helped emerge an innerdesire to make a difference in the world.”可知Brown的演讲让Alice内心产生了改变世界的渴望,故选C。26.B细节理解题。根据第三段第二句可知,曾经的自己会让适时的机会流逝,而现在这个全新且自信的A1ic满腔热情地抓住了机会,故选B。27.D推理判断题。从文章最后一段可知,Aice将自己最大的障碍归结于自己内心“我不行”的声音,尽管人们说“好事情发生在愿意等待的人身上”,Alice却认为要尽力抓住每次机会,要“没有耐心”,及时采取行动。全文最后一句点明行动的重要性,故选D,行动是忧虑最大的敌人。
2023-09-15 17:44:53
2023-10-05 00:27:25
2023-09-15 18:55:15
2023-09-15 17:36:52
2023-10-01 00:57:09